Jmenuji se Vladimír Lojda a v roce 2014 jsem založil vinařství VINO LOIGI. Název odkazuje na moji přezdívku, pod kterou mě znají přátelé.
Základem pro naše vína jsou co nejkvalitnější hrozny ze špičkových viničních tratí Znojemska. Naprostá většina zpracovaných hroznů je z našich vinic. Hrozny jsou vždy sklízeny ručně do malých beden, rychle a šetrně dopravované ke zpracování. Ve sklepě je využíváno ručního odstopkování nebo šlapání hroznů nohama, naležení nebo nakvášení rmutu. Mošt je jen mírně staticky odkalen a jen občas minimálně zasířen.
Mošt je ponechán spontánní fermentaci. Pro kvašení jsou používány dřevené sudy, skleněné demižóny a hliněná kvevri. Po fermenteci následuje dlouhé zrání na kvasničných kalech, často doplněné jablečno-mléčnou fermentací.
Vína jsou lahvována bez filtrace nebo jen minimálně filtrována. Před lahvováním jsou některá vína poprvé mírně přisířena nebo je víno lahvováno zcela bez chemické konzervace.